10 Fettförbrännande Livsmedel Som Främjar Enkel Fettförlust

Det är mycket lättare att gå ner i vikt när du inkluderar naturlig fettförbränning i din kost.

Fettförbrännande livsmedel fungerar på en mängd olika sätt.

Vissa komponenter ökar vår ämnesomsättning. Vissa fungerar på grund av att de är låga i kalorier och för att de kräver mer energi för att smälta.

Andra fungerar eftersom vi, tillsammans med att vi innehåller få kalorier, känner oss mätta efter att ha ätit en liten portion av maten. Den använda tillagningsmetoden kan också sänka kaloriantalet.

Med tiden kan en enkel fettförlust uppnås genom att äta naturlig fettförbrännande mat som har de egenskaper som nämns ovan.

Träning kan göra fettminskning ännu snabbare.

10 Av De Bästa Och Hälsosammaste Fettförbrännande Matarna

  • Frukt

De flesta frukter är bra för oss, och de smakar bra. I synnerhet citrusfrukter har ett överflöd av vitaminer och mineraler, inklusive en beprövad fettförbrännare i vitamin C. Den innehåller också mycket vatten och få kalorier.

Citrusfrukter inkluderar apelsiner, citroner, limefrukter, grapefrukt, kiwi, mandariner, mandariner, kumquats och clementiner. Andra frukter som innehåller mycket C-vitamin inkluderar äpplen, jordgubbar, hallon, körsbär, plommon, vindruvor och tomater.

Den allmänna effekten av frukt på ämnesomsättningen och det onda kolesterolet är att det ökar. Inkludera det i din dagliga kost. Ät det till frukost, till efterrätt eller när du känner för ett mellanmål.

Andra läckra, hälsosamma och tillfredsställande frukter att införliva i din fettförbrännande måltidsplan inkluderar blåbär, bananer, mango, papaya och granatäpplen.

  • Grönsaker

Grönsaker är en fantastisk naturlig fettförbrännare. Majoriteten av grönsaker är låga i kalorier, och många innehåller vitaminer och mineraler som driver upp vår ämnesomsättning. De flesta är också fettfria och till och med lägre i kolhydrater än frukt.

Du kan äta spenat, kål, kronärtskockor och bönor fritt. Selleri, sallad och gurka är bra tillägg till ett fettförbrännande måltidsprogram på grund av deras låga kalorivärde och höga vatteninnehåll.

Sötpotatis (jams) och potatis har fler kalorier än andra grönsaker. Så ät dem med måtta. Koka dem med huden på eftersom detta är en utmärkt källa till olösliga fibrer.

När du steker grönsaker, gör det i de så kallade goda oljorna, som olivolja, sojabönor, solrosolja eller sesamolja.

Håll dig undan från fritering och tunga, fetthaltiga såser. Använd färska örter och kryddor istället för att förbättra smaken.

  • Havre & Korn

Fullkorn som havre och korn är toppfettförbrännande livsmedel. Eftersom de är höga i olösliga fibrer smälter de långsamt, stillar vår hunger och håller oss mätta längre.

När vi känner oss mätta är det mindre troligt att vi äter stora måltider eller mellanmål skräpmat, så försök att börja dagen med havre eller korn. Medan havre och korn ofta anses vara högt i kolhydrater och därför tabu om du försöker förlora vikt, alla kolhydrater är inte dåliga.

Till skillnad från bearbetade kolhydrater orsakar obearbetade kolhydrater, såsom de i havre och korn, endast måttliga ökningar av glukos och insulinnivåer i blodet.

En skål med havre eller korn är en fantastisk frukost för alla som vill gå ner i vikt, eftersom den är mättande och kommer att hålla de flesta igång till mitt på morgonen och därefter utan att känna sig hungriga.

Rullande och stålskuren havre är bättre än instant havregryn, som kan innehålla 3-4 gram fibrer.

  • Ätliga baljväxter

Linser och kikärter (garbanzos), faller under kategorin ätbara baljväxter/baljväxter.

De är läckra, näringsrika och tillfredsställande. De är också låga i kalorier och kolesterol, höga på fibrer och rikliga på aminosyror/växtprotein.

Eftersom du är ett budgetvänligt alternativ, om du gör ätbara baljväxter till en del av din fettförbrännande måltidsplan, kommer dina höfter, såväl som din höftficka, att tacka dig.

Du kan lägga till ätbara baljväxter till många rätter eller använda dem som huvudingrediens. De kan ätas varma i soppor eller grytor eller kalla i sallader.

Ätliga baljväxter är ett utmärkt köttersättning, eftersom de innehåller 25 % protein.

Andra ätbara baljväxter inkluderar njure, marin, snöre, limabönor, sojabönor och jordnötter.

  • Ägg

Vi brukade tro att äggulor höjde kolesterolet tidigare. Vi fick höra att vi bara skulle äta vita och max ett eller två hela ägg i veckan. Detta har ändrats genom läkarutlåtande. Nu är det inte bara säkert att äta ett ägg om dagen utan även rekommenderat.

Ägg är rika på protein och mineraler. De är ganska låga i kalorier och låga i det mättade eller dåliga fettet som vi bör undvika. Studier har visat att ägg kan öka det goda kolesterolet.

Veggieomeletter kombinerar två fettförbrännande livsmedel i ägg och grönsaker. De är snabba och enkla att göra, och genom att ta med olika grönsaker, örter och kryddor kan du variera smaken.

Enligt vissa studier kan dietare som äter ägg till frukost varje dag, istället för rostat bröd eller flingor, gå ner dubbelt så mycket i vikt än de som äter en kolhydratbaserad måltid.

10 Fettförbrännande Livsmedel Att Prova

  • Nötter

Vi har alla fått lära oss att nötter innehåller fett och att fett är dåligt för oss. Detta är falskt

Detta är inte alltid fallet.

Många studier visar att personer som äter mindre nyttiga fetter har större sannolikhet att gå upp i vikt än de som äter måttliga mängder hälsosamma fetter. Nyckeln här är måttlighet.

Nötter är mättande och näringsrika, och de innehåller enkelomättade fettsyror. Även känd som MUFAs, dessa hälsosamma fetter bränner fett.

Detta gör nötter till ett mycket bättre mellanmålsval än en munk- eller godiskaka, och de är lika bekväma att ta på spring eller packa i matlådan.

De kan också slängas i sallader och röror. Krossade nötter ger en hälsosam beläggning för bakade fiskfiléer.

En liten mängd jordnötter eller hasselnötter, mandlar, macadamianötter och macadamianötter varje dag hjälper dig att gå ner i vikt och förbättra din hälsa.

Du bör inte äta mer än ett fåtal, eftersom detta kommer att leda till en topp i kalorier som kommer att förneka din fettförbränning.

  • Fisk

Fisk är ett måste på alla fettförbrännande matmenyer.

Fisk är en utmärkt källa till protein och. Eftersom den är rik på omega-3 och omega-6-fettsyror, förser den oss med de bra fetter som vår kropp behöver för att hålla sig frisk. Den är låg i kalorier och hög i mättade fetter.

Du kan välja vilken fisk du vill, förutsatt att den är grillad, bakad eller stekt i pannan och inte friterad eller täckt av en tung, kaloririk sås.

De bästa källorna till omega-3-fettsyror inkluderar lax, makrill, öring och tonfisk.

  • Kalkon & Kyckling

Vitt kött som kyckling och kalkon är ett bättre alternativ än rött kött för den som äter kött. Kyckling och kalkon är utmärkta fettförbrännande livsmedel eftersom de är proteinrika med ett lågt kaloriantal och en låg kolhydratnivå.

Proteinrik mat tar längre tid att smälta än mat med lite eller inget protein. Det betyder att du kommer att hålla dig mätt längre efter att ha ätit dem. Vi bränner fler kalorier genom att smälta mat med högt proteininnehåll också.

Det är viktigt att inte konsumera kyckling- eller kalkonskinn, eftersom dessa innehåller mycket fett. Rött kött bör begränsas till en liten mängd, inte mer än två till tre gånger i veckan, och du bör välja magra styckningsdelar eller fläsk.

Liksom de flesta livsmedel kan tillagningsmetoder och tillsats av ingredienser öka kalorierna avsevärt.

  • Vatten

Vatten, även om det inte är ett livsmedel, förtjänar en plats på den här listan över fettförbrännande livsmedel. Vatten är livsviktigt för vår överlevnad. Det hjälper till att hålla vår ämnesomsättning brummande och hjälper till att förbränna kroppsfett.

Det spolar ut gifter och är lågt i kalorier. Ice det och du kommer att förlora extra kalorier när vätskan värms upp.

Livsmedel som innehåller mycket vatten ger en känsla av mättnad, så vi behöver mindre av dem för att känna oss nöjda.

Exempel inkluderar cantaloupes, gurkor, kalebasser, mangold, papaya och vattenmelon.

  • Grönt te

Återigen, inte mat, men värd att inkluderas eftersom grönt te, tillsammans med att främja viktminskning, gynnar vårt hjärta och hjärna, och det har anticanceregenskaper.

Grönt te bränner fett eftersom det innehåller en förening som kallas epigallocatechin-3-gallate (EGCG), som tillfälligt ökar ämnesomsättningen.

En 8-veckors studie av deltagare som drack 4 koppar grönt te om dagen fann att de gick ner mer än 3 kg.

Sista Tankar Om Fettförbrännande Livsmedel

När det är möjligt, välj hela livsmedel framför bearbetade eller raffinerade livsmedel, använd de fettförbrännande livsmedel ovan som referens.

Dessa naturliga fettförbrännande livsmedel innehåller lägre nivåer av fett och socker och färre kalorier och kolhydrater än kakor, kakor, pizza och liknande.

Att centrera din kost kring den tidigare maten och begränsa konsumtionen av den senare kommer i slutändan att resultera i hälsosam viktminskning.